RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Šovakar divu „Dinamo” duelis – Rīga pret Minsku

Šovakar divu „Dinamo” duelis – Rīga pret Minsku
Foto: Dinamoriga.eu.
Renārs Grāvītis, KRUSTTEVS.COM · 06.03.2013. 14:29

Šovakar Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL) 19.30 „Arēnā Rīga” Cerību kausa pusfinālā tiksies Rīgas „Dinamo” pret Minskas „Dinamo”. Šī būs klubu pirmā tikšanās reize pēc regulārās sezonas, taču intrigu tas nemazina – abu komandu cīņas vienmēr bijušas principiālas.

 

Līdz šim Rīgas „Dinamo” Cerību kausā aizvadījusi jau sešas cīņas, jo pirmajā kārtā bija jāspēlē pret Ņižņijnovgorodas „Torpedo” vienību, kuru izdevās apspēlēt vien otrā mača pēcspēles metienos, taču pret Krisa Holta pārstāvēto Doņeckas „Donbass” vienību, rīdzinieki aizvadīja četrus mačus. Mūsējie abās sērijās ir izlīduši kā caur adatas aci, jo uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami pēc spēles metieni. Turpretī Minskas „Dinamo” Cerības kausa ietvaros aizvadījusi vien trīs spēles pret Maskavas „Spartak” vienību, kuru sērijā pieveica ar 3:0.

 

Līdz šim rīdzinieku rindās un Cerību kausa „bombardieru” augšgalā ir Andris Džeriņš, kurš sešās spēlēs atzīmējies ar astoņiem rezultativitātes punktiem. Tieši tāpat kā Džera, maiņas biedrs Roberts Bukarts gan dinamiešu rindās, gan visa Cerību kausa turnīra rezultatīvāko spēlētāju statistikas ailēs atrodas otrajā vietā – četri gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles.

 

Rīgas „Dinamo” rezultatīvākie aizsargi neierasti ir Oskars Cibuļskis un Kristaps Sotnieks, kuri attiecīgi iekrājuši trīs un divus rezultativitātes punktus. Līdz šim savā KHL karjerā Kristaps Sotnieks nebija iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu, turpretī Cerības kausa sešās spēlēs Sočas koeficients ir „+4”.

 

Cerību kausa pamatvārtsargs „Dinamo” rindās ir Mikaēls Telkvists, kurš četrās aizvadītajās spēlēs izcīnījis trīs uzvaras un piedzīvojis vienu zaudējumu, atvairot 91,9% pretinieku mestās ripas. Otrais dinamiešu vārtsargs Māris Jučers divās spēlēs piedzīvojis tikpat zaudējumus, atvairot 92,5% pretinieku mestās ripas.

 

Minskas „Dinamo” rindās rezultatīvākie kā allaž ir Džefs Plets un Tims Steipltons – attiecīgi trīs spēlēs iekrāti pieci un četri rezultativitātes punkti. Taču rezultatīvākais aizsargs minskiešiem ir Lukašs Krajīčeks – trīs spēlēs divas rezultatīvas piespēles un pozitīvs lietderības koeficients „+5”, kas ir labākais rādītājs starp Cerības kausa aizsargiem.

 

Izteikts pirmais numurs vārtsargu līnijā Minskai ir Kevins Lalands, kurš Cerības kausā trīs spēlēs aizvadījis 184 minūtes un atvairījis 93,2% pretinieku mestās ripas.

 

Atgādinām, ka šī sērija tiks aizvadīta līdz vienas komandas trīs uzvarām. Maksimālais spēļu skaits ir četras – ja komandas sēriju noslēdz ar 2:2, tad sekos pēcspēles metieni, ar kuru palīdzību noteiks, kura komanda iekļūs Cerības kausa finālā.