RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

„Dinamo” sagrauj minskiešus ar 7:2

„Dinamo” sagrauj minskiešus ar 7:2
Foto: Dinamoriga.eu.
KRUSTTEVS.COM · 06.03.2013. 22:13

Rīgas „Dinamo” šodien savā laukumā „Arēnā Rīga” rezultatīvā spēlē ar 7:2 sagrāva Minskas „Dinamo”, izvirzoties vadībā Cerību kausa izcīņas pusfināla sērijā ar 1-0.

 

Laukuma saimnieku labā divus vārtus guva Juris Upītis, kuram tie bija pirmie precīzie metieni Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba rindās šajā sezonā, bet pa reizei precīzi meta Roberts Bukarts, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis, Mārtiņš Karsums un Gints Meija, kurš nopelnīja arī divas rezultatīvas piespēles.

 

Ceturtdien Rīgā abas komandas aizvadīs sērijas otro spēli, bet trešais un, ja būs nepieciešams, arī ceturtais mačs, risināsies nākamās nedēļas sākumā Minskā. Ja pēc četrām spēlēm rezultāts sērijā būs neizšķirts, uzvarētāju noteiks pēcspēles metienu sērijā.

 

Rezultātu atklāja Bukarts, kurš jau trešās minūtes sākumā izmantoja Jēkaba Rēdliha piespēli no aizvārtes, gūstot savus piektos vārtus Cerību kausa izcīņā, pēc šī rādītāja izvirzoties turnīra labāko snaiperu saraksta galvgalī.

 

Otrās trešdaļas sākumā pēc Pola Šehuras metiena ripa noklaudzināja abus Minskas „Dinamo” vārtu stabiņus. Kas neizdevās Šehuram sanāca Reķim, kurš pēc februāra sākumā izlases rindās gūtā savainojuma aizvadīja pirmo spēli Rīgas „Dinamo” sastāvā. Pieredzējušais aizsargs veica reidu no savas zonas un no iemetiena apļa meta līdz ar vārtu stabu, bet ripa no stabiņa atsitās pret Kevina Lalanda muguru un ieleca Minskas vārtos.

 

Ilgi priecāties par panākumu tomēr neizdevās, jo 13 sekundes vēlāk viesi izmantoja rīdzinieku nesaprašanos vidējā zonā, un izspēlēja ātru uzbrukumu līdz Džefa Pleta metienam no tuvas distances, samazinot starpību līdz 1:2. Divu ripu pārsvaru atjaunoja cits Rīgas „Dinamo” aizsargs - Oskars Cibuļskis 34. minūtē pēc Džeimija Džonsona piespēles precīzi meta no tuvas distances.

 

Ar vārtu guvumiem abas komandas, tikai apgrieztā secībā, apmainījās arī trešā perioda sākumā. Vispirms Kims Hiršovics pārspēja Mikaelu Telkvistu, bet nepilnu minūti vēlāk Mārtiņš Karsums nonāca viens Minskas kluba vārtu priekšā un iespēju garām nelaida, pārspējot Mihailu Karnauhovu, kurš trešā perioda sākumā vārtos nomainīja Lalandu.

 

Piektos vārtus laukuma saimnieki guva spēles 48. minūtē - pēc Meijas teicamas piespēles Upītim atlika raidīt ripu tukšā vārtu stūrī. Jaunais uzbrucējs iemeta arī sesto mājinieku ripu, jo skaitliskajā vairākumā bija veiklākais un acīgākais, ieraugot uz pretinieku vārtu līnijas izslīdējušo ripu un netraucēti to ieraidīja tīklā. Punktu cīņai pielika Meija, kurš otro reizi cīņā mājiniekiem realizēja skaitlisko vairākumu, ar spēcīgu šķīlienu no iemetiena punkta, panākot rezultātu 7:2.

 

Abas komandas ceturtdien „Arēnā Rīga” aizvadīs sērijas otro spēli.

 

Rīgas „Dinamo” Cerību kausa izcīņu sāka no kvalifikācijas kārtas, kur pārspēja Ņižņijnovgorodas „Torpedo”, bet ceturtdaļfinālā tika pieveikti arī Doņeckas „Donbass” hokejisti. Minskas „Dinamo” pusfinālā iekļuva pēc trijās spēlēs nodrošinātās uzvaras sērijā pret Maskavas „Spartak”.

 

Austrumu konferencē uz vietu Cerību kausa finālā pretendē Jekaterinburgas „Avtomobilist” un Habarovskas „Amur”, kuru pirmajā spēlē ar 4:3 pagarinājumā uzvaru guva Jekaterinburgas vienība. „Avtomobilist” komanda uzvaras vārtus iemeta tikai trešajā pagarinājumā, kad abas komandas aizvadīja 117. spēles minūti.

 

Jaunizveidotajā Cerību kausa izcīņā piedalās komandas, kuras KHL regulārās sezonas beigās neiekļuva Gagarina kausa izcīņā.

 

Avots: Dinamoriga.eu.