RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Rīgas „Dinamo” iekļūst Cerību kausa finālā

Rīgas „Dinamo” iekļūst Cerību kausa finālā
Foto: Dinamoriga.eu.
KRUSTTEVS.COM · 11.03.2013. 20:23

Trešo uzvaru pret Minskas „Dinamo” komandu izcīnījusi Rīgas „Dinamo” vienība, kas apspēlēja pretinieku ar 1:0, iekļūstot KHL Cerību kausa finālā.

 

Jau spēles pirmajā minūtē Rīgas „Dinamo” tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Rīdziniekiem bija problēmas ar nostāšanos pretinieka zonā, bet, kad tas tika izdarīts, bīstamus momentus neizdevās izveidot. Viesi turpināja spēlēt ļoti aktīvi, pienākot septītajai minūtei pārcenšoties, uz noraidīto soliņa sēžoties Guntim Galviņam.

 

Arī Minskas „Dinamo” hokejisti nespēja izveidot labus vārtu gūšanas momentus, ko nevarētu teikt par Pola Šehuras izraušanos pret vārtiem. Larsu Haugenu viņam apspēlēt tomēr neizdevās. Sākoties pirmā perioda otrajai pusei, aktīvāk sāka uzbrukt Minskas „Dinamo” hokejisti. Pāris minūtes vēlāk sekoja vēl viens noraidījums viesu komandas rindās. Mazākumā rīdziniekiem bija krietni jānopūlas, lai neļautu pretiniekam gūt vārtus. Minskieši spēja saglabāt iniciatīvu līdz perioda beigām, bet rezultāts palika nemainīgs - 0:0.

 

Otro periodu aktīvi sāka abas komandas, bet vairāk uzbruka Rīgas „Dinamo” hokejisti, kuri piektajā minūtē tika pie iespējas spēlēt vairākumā. To realizēts neizdevās, bet neilgi pēc tam Robertam Bukartam bija lieliska iespēja gūt vārtus. Tuvojoties spēles vidum, mājinieki sāka spēlēt daudz bīstamāk Rīgas „Dinamo” zonā. Tika nopelnīts arī vairākums, kas sarežģīja situāciju. Mazākumu tomēr izdevās izturēt, spēlei vēlāk arī izlīdzinoties.

 

Beidzot tika atklāts arī spēles rezultāts, kad uzbrukumu ievadīja Pols Šehura, adresējot ripu Gunāram Skvorcovam, kurš to ieraidīja Haugena sargātajos vārtos - 1:0. Pēdējās piecās otrā perioda minūtēs hokejs kļuva ļoti atklāts, kas varēja ļaut Minskas komandai panākt izlīdzinājumu, bet labi vārtos darbojās Mikaels Telkvists. Arī Gints Meija varēja gūt vārtus, bet Haugens ripu atvairīja. Pēdējā minūtē Bukarts varēja izcelties, bet netrāpīja no lieliskas pozīcijas.

 

Trešo periodu Rīgas „Dinamo” iesāka ar spēli mazākumā, bet tas veiksmīgi tika izturēts. Ceturtajā minūtē jau viesi varēja spēlēt vairākumā. Šī iespēja gan atkal netika izmantota, kas lika komandām turpināt cīņu vienādos sastāvos.

 

Sākoties perioda otrajai pusei, Minskas komanda sāka spēlēt arvien pārliecinošāk, bet rīdzinieki nedomāja turēt rezultātu un iesēsties aizsardzībā. Daudz ko varēja mainīt noraidījums viesu rindās. Minskas „Dinamo” bija visas iespējas gūt vārtus, bet brīnumainā kārtā ripa tomēr neatrada ceļu tajos. Pēc mazākuma izturēšanas spēle izlīdzinājās, nobriestot pēdējo divu minūšu cīņai. Mājinieki vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, jo zaudēt vairs nebija ko. Rīdzinieki izturēja spiedienu, svinot uzvaru ar 1:0 un iekļūstot Cerību kausa finālā, kurā pretī stāsies Habarovskas „Amur” hokejisti.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv