RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

"Dinamo" zaudē Habarovskā, finālsērijā būs ceturtā spēle


Foto: Dinamoriga.eu.
KRUSTTEVS.COM · 19.03.2013. 12:26

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa finālsērijas trešajā spēlē Rīgas "Dinamo" izbraukumā ar 1:2 šodien piekāpās Habarovskas "Amur". Sērijā rīdzinieki joprojām ir vadībā, taču uzvarētājs tiks noskaidrots rīt izšķirošajā ceturtajā spēlē.

 

Mača rezultātu spēles trešajā minūtē atklāja "Amur" hokejisti, kad "Dinamo" aizsargi un vārtsargs Mikaels Telkvists nenosedza vārtu tuvo stūri. Ņikita Gusevs atradās aiz vārtiem, no kurienes atspēlēja Dmitrijam Tarasovam, kurš pie kreisā vārtu staba ieraidīja ripu vārtos. Drīz pēc tam uz divām minūtēm tika noraidīts Pols Šehura, rīdzinieki mazākumu izturēja, taču nedaudz vēlāk paši neizmantoja skaitliskā vairākuma iespēju.

 

15. minūtē pēc lieliskas Roberta Bukarta piespēles Andris Džeriņš ieslidoja mājinieku aizsardzības zonā un panāca izlīdzinājumu. Cerību kausā rīdzinieku uzbrucējs ir labākais piespēlētājs, un arī šoreiz viņa nolūkos bija piespēlēt tālāk uz otru malu, taču ripa atleca atpakaļ pie nūjas un Džeriņš to raidīja vārtos – 1:1.

Kopumā pirmajā periodā "Amur" uzbruka divas reizes vairāk nekā rīdzinieki (metienu attiecība 15:6). Pārtraukumā rīdzinieku aizsargs Krišjānis Rēdlihs norādīja, ka komandai jākļūst ātrākai un nedrīkst atpalikt no "Amur" piedāvātā spēles tempa.

 

Tomēr arī otro periodu aktīvāk iesāka mājinieki un iniciatīva palika "Amur" pusē. Rīdziniekiem teicami vārtos darbojās Telkvists, taču divas reizes talkā nāca vārtu stabiņš, palīdzot nosargāt neizšķirtu rezultātu. Ar asiņojošām brūcēm laukumu otrajā trešdaļā pameta vispirms Jēkabs Rēdlihs, vēlāk arī Pols Šehura (abi atgriezās laukumā trešajā periodā).

 

Otrās trešdaļas beigās par klupināšanu divas minūtes nopelnīja Miks Indrašis. Pirmo pusi skaitliskā mazākuma rīdzinieki aizvadīja lieliski, jo ripa biežāk atrādās vidējā vai pretinieku zonā. "Amur" tomēr spēja nostāties pozicionāli rīdzinieku aizsardzības zonā, taču "Dinamo" ar kopīgiem pūliņiem savus vārtus nosargāja – 1:1.

 

Trešā perioda trešajā minūtē "Amur" atguva vadību. Telkvists neredzēja ripu un nespēja to laicīgi piespiest. Agresīvi vārtu priekšā nospēlēja Jevgēņijs Orlovs, kurš ar spēku pamanījās ripu dabūt pāri vārtu līnijai. Tiesneši nereaģēja uz "Dinamo" hokejistu un galvenā trenera Arta Ābola pretenzijām – 1:2.

 

Gunārs Skvorcovs nopelnīja divu minūšu noraidījumu par sitienu pretiniekam ar nūju. "Dinamo" trešo reizi mačā izturēja skaitlisko mazākumu. Rīdzinieki nedaudz saniknojās, izdarot spiedienu uz mājinieku vārtiem. "Dinamo" pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, Telkvistu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr panākt izlīdzinājumu neizdevās – 1:2.

 

"Dinamo" sērijā joprojām ir vadībā – 2:1. Izšķirošais ceturtais mačs paredzēts jau rīt. Ja uzvaru atkal izcīnīs mājinieki, tad sekos pēcspēles metienu sērija, kurā tiks izšķirts Cerību kausa ieguvējs.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv