RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Subens Monreālai atmaksājās...

Subens Monreālai atmaksājās...
Foto: Torontosun.com.
Renārs Grāvītis, KRUSTTEVS.COM · 03.04.2013. 15:12

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā sezona tuvojas noslēgumam. Pirms divām dienām tika nosaukti NHL marta mēneša labākie hokejisti – Sidnijs Krosbijs, P.K. Subens un Sergejs Bobrovskis.

 

Pirms vairāk nekā diviem mēnešiem tapa raksts par P.K. Subenu, kurā minēju, ka NHL lokauts ir beidzies, taču komandu treniņnometnes ir atsākušās. Ne velti atcerējos šo spēlētāju, jo viņa „kvalitātes” Monreālas „Canadiens” bija jau pārbaudījusi. Bet tagad pats spēlētājs „i” burtam uzlika treknu punktu, kļūdams par NHL marta labāko aizsargu.

 

Jaunais kontrakts ar kanādieti Monreālai atmaksājās – pašlaik „Canadiens” austrumu konferencē atrodas 2. vietā, kas bija pavisam negaidīti. Visi labi atceras, ka pagājusī sezona Kanādas klubam bija ļoti neveiksmīga, taču šogad viss ir apgriezies kājām gaisā, savu artavu atdodot arī Subenam.

 

Ja man kāds pirms diviem mēnešiem teiktu, ka Subens kļūs par marta NHL labāko un arī līgas rezultatīvāko aizsargu, mani māktu stipras šaubas, taču kanādietis manus vārdus lika paņemt atpakaļ – pašlaik esot rezultatīvākā aizsarga godā, Subens 29 spēlēs guvis 10 vārtus un atdevis 18 rezultatīvas piespēles. Starp aizsargiem „Canadiens” spēlētājs guvis visvairāk vārtus – 10. Subens starp līgas aizsargiem ir guvis visvairāk punktus vairākumā – 11. Bez šaubām, ka labākā aizsarga „tituls” nopelnīts godam, jo kanādietis 14 spēlēs atzīmējās ar 18 rezultativitātes punktiem. 30. marta spēlē pret Nujorkas „Rangers” Subens atkārtoja savu karjeras rekordu atdoto piespēļu skaita ziņā – 3.

 

Patiešām atmaksājās? Jā! Bišu saimē parādījies jauns iemītnieks, kurš uzņemts visai draudzīgi un cerams, ka noturēsies vēl ilgi – iepriekšējos gados rezultatīvāko aizsargu galvgalī bija ierasts redzēt Maiku Grīnu, Dankanu Kītu, Kītu Jandlu, Krisu Letangu, Ļubomiru Višnovski un citus, taču Subena parādīšanās ir kas jauns! Un izskatās, ka šajā saimē starp pieņemtajiem arī spēļu skaita ziņā ir „jaunākais” (ar vismazāko spēļu skaitu) – vienīgi Kriss Letangs spējis 28 spēlēs iekrāt 28 rezultativitātes punktus, taču pārējie „līderi” vismaz 35 spēlēs vēl mazāk punktus iekrājuši, skaisti...

 

Regulārās sezonas beigas vairs nav aiz kalniem un tad arī redzēsim, kādā situācijā būs nonācis tikai 23 gadus vecais kanādietis. Šī iespēja Subenam ir jāizmanto, jo šogad traumēto spēlētāju sarakstā ir Eriks Karlsons, taču izcili spēlējošās Pistburgas „Penguins” komandas zvaigzne Kriss Letangs arī iedzīvojies traumā, kas paver iespēju Subenam pirmo reizi savā NHL karjerā kļūt par regulārās sezonas rezultatīvāko aizsargu. Novēlēsim veiksmi!