RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Latvijā hokeju laikam nemīl... Par ko tas liecina?

Latvijā hokeju laikam nemīl... Par ko tas liecina?
Foto: Skyscrapercity.com.
Renārs Grāvītis, KRUSTTEVS.COM · 16.04.2013. 09:39

Pavisam drīz Somijā un Zviedrijā norisināsies pasaules čempionāts hokejā vīriešiem. Šis būs otrais čempionāts pēc kārtas šajās valstīs un 16. čempionāts, kurā piedalīsies Latvijas valstsvienība.

 

Pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvada pārbaudes spēles. Nākošie divi mači paredzēti pret Baltkrievijas izlasi – 19. un 20. aprīlī „Arēnā Rīga”. Lūkojot piedāvāto biļešu klāstu, pārņēma nepatīkama sajūta, jo atlikušo biļešu skaits bija ļoti liels. Pieprasījums ir mazs, taču dīvaini ir tas, ka uz Soču Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlēm gandrīz visas vietas bija izpirktas.

 

Kur latviešiem pazudis patriotisms? Paši sevi par tādiem dēvē, bet brīžos, kad Rīgā notiek mazsvarīgas spēles, skatītāju skaits Skanstes ielā ir, maigi sakot, mazs. Komandai atbalsts ir nepieciešams arī brīžos, kad spēles nav tik svarīgas. Šis faktors ir būtisks, jo līdzjutēji (sestais laukuma spēlētājs) ir hokeja sastāvdaļa, kas komandā veido mikroklimatu – hokejistiem ir patīkami ierasties uz spēli (pie tam ar principiālo Baltkrievijas izlasi), ja tribīnes ir pilnas. Teda Nolana komanda to ir pelnījusi, jo februāra kvalifikācijas turnīrā latvieši pierādīja, ka ir īsti cīnītāji. Mūsējie fanus neatstāja vienaldzīgus, līdzjutēji svarīgos brīžos cēlās kājās, pateica paldies par dāvātajām emocijām. Bet tagad? Mūsējie dabūja smagu pērienu no Zviedrijas hokeja izlases – pretī saņemta attiecīga reakcija no latviešu līdzjutēju puses (vakar bija nopirktas mazāk nekā 1000 biļetes uz spēli pret Baltkrieviju).

 

Žēl, jo Nolana padotie to nav pelnījuši. Vai šis process noticis vadošo hokejistu prombūtnes dēļ? Iespējams... Tagad tiek veidots izlases modelis Soču Olimpiskajām spēlēm. Ideālā variantā drīzumā potenciālajam kandidātu lokam tiks izsniegtas individuālas programmas – jau tagad sāks likt „pamatus” Soču Olimpiskajā spēlēm. Šajā virzienā tiek strādāts un ieguldīts milzīgs darbs, tāpēc svarīgs būtu līdzjutēju atbalsts jau tagad.

 

Latvijas hokeja federācija ir darījusi visu iespējamo, lai tiktu izveidota konkurētspējīga komanda. Nolanam tas izdodas... Vai patiešām februārī līdzjutēji gāja apskatīt tikai Sandi Ozoliņu valstsvienības formas tērpā? Tā pagaidām izskatās. Iepriekšējā turnīrā latvieši parādīja labu sniegumu – pēc loģikas principiem tagad vajadzētu būt skatītājiem. Laiks rādīs, bet līdz šim nopirkto biļešu skaits nebija liels. Objektīvus secinājumus varēs izdarīt pēc spēlēm. Cerams, ka arēnai tiks norauts jumts!