RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Latvijas izlase pret Austriju ar jaunām cerībām

Latvijas izlase pret Austriju ar jaunām cerībām
Foto: Bigstory.ap.org.
Renārs Grāvītis, KRUSTTEVS.COM · 07.05.2013. 09:43

Savu trešo spēli šī gada pasaules čempionātā hokejā aizvadīs Latvijas izlase. Šoreiz pret austriešiem – mačs, kurš uzvaras gadījumā pielīdzināms zelta vērtībai..

 

Abas komandas līdz šim piedzīvojušas tikai zaudējumus. Austrieši vienu no svarīgākajām spēlēm grupā jau ir aizvadījusi, piedzīvojot zaudējumu Francijas izlasei ar 1:3. Šogad austrieši atgriezās pasaules čempionāta augstākajā elitē, kas nozīme – ja spēle pret Latvijas valstsvienību tiks zaudēta, tad iespēja pamest A grupu būs vēl lielāka.

 

Arī latviešiem šī spēle ir svarīga – divi iepriekš piedzīvotie zaudējumi pret Krievijas un ASV valstsvienībām samazinājusi iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā. Ja spēle pret Krieviju bija smaga, tad jeņķus uzvarēt bija iespējams. Paši hokejisti gan atzina, ka pietrūka meistarība uzbrukuma noslēdzošajos momentos, ko gluži pretēji izmantoja ASV hokejisti.

 

Jāskatās nākotnē? Nedēļas kārtībā ir gaidāmi arī vācieši, kas līdz šim ieguvuši tikai vienu punktu. Uzvaras gadījumā pret Alpu valsts pārstāvi var nākties cīnīties uz dzīvību un nāvi arī pret vāciešiem. Tas notiks jebkurā gadījumā, taču uzvara pret Vaneku un Co. noderēs stimulam...

 

Kas iecerēts šodien? Grūti teikt, taču austrieši slavē Latvijas vairākumu. Vai tā nav lieka debesīs celšana? Mūsējie līdz šim nav realizējuši nevienu skaitliskā vairākuma izspēli. Tās ir austriešu morālās spēlītes. Šodien sastāvā iespējams atgriezīsies Koba Jass, kas izcietis pagājušajā pasaules čempionātā iegūto divu spēļu diskvalifikāciju (vicināja dūris pret Eriku Karlsonu). Georgija Pujaca gūtais auss savainojums iepriekšējā spēlē atstājis sekas „tikai” šuvju izskatā, turpretī Girgensons Eiropas laukumu iesildīs jau otro reizi.

 

Pagājušajā spēlē latvieši pārtrauca gandrīz 300 minūšu garo sauso spēļu sēriju, vārtus gūstot Artūram Kuldam. Spēlē pret ASV Latvija piedzīvoja 6. zaudējumu pēc kārtas (Somijas uz Zviedrijas) rīkotajā pasaules čempionātā.

 

Latvijas izlases spēli būs iespējams vērot TV3 kanālā plkst. 16.15.

 

Par uzvaru!