RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Latvija šovakar pret Somiju cīņā par ceturtdaļfinālu

Latvija šovakar pret Somiju cīņā par ceturtdaļfinālu
Foto: Uk.eurosport.yahoo.com.
Renārs Grāvītis, KRUSTTEVS.COM · 14.05.2013. 09:53

Jau šovakar Latvijas hokeja izlase aizvadīs pēdējo cīņu kvalifikācijas turnīrā Helsinkos pret mājinieci - Somijas izlasi.

 

Vakar Latvijas valstsvienība smagā cīņā uzvarēja Francijas izlasi ar 3:1, nodrošinot sev vietu A grupā arī nākošā gada pasaules čempionātā Minskā. Katra spēle latviešiem bijusi zelta vērtē – ja vakar bija nepieciešama uzvara, lai paliktu elites grupā, tad šodien uzvaras gadījumā pār somiem, Slovākijas un Vācijas zaudējums pret ASV un Franciju, latviešiem ļautu iekļūt ceturtdaļfinālā, kas nav izdevies kopš 2009. gada pasaules čempionāta Bernē.

 

Somijas izlase līdz šim piedzīvojusi vien vienu zaudējumu pret ASV izlasi. Uzvaras gadījumā mājinieki var pacelties grupā uz 2. vai pat 1. vietu. Somi šādu izdevību nelaidīs garām, taču latviešiem būs liela motivācija pirmo reizi pasaules čempionātos uzvarēt hokeja lielvalsti. Somiem pašlaik ir 14 punkti, taču latviešiem seši.

 

Somijas izlasei šajā pasaules čempionātā ir izteikts komandas līderis Petri Kontiola, kas sešās spēlēs izcēlies ar tikpat vārtiem un rezultatīvām piespēlēm, kopā sakrājot 12 rezultativitātes punktus. Arī Juhamati Altonens gana rezultatīvs – trīs vārti un piecas rezultatīvas piespēles. Somijas izlases kodolu veido spēlētāji no KHL un Somijas līgas. Interesanti, ka pasaules čempionāta rīkotāju šogad pārstāv tikai viens NHL spēlētājs – Lauri Korpikoski, kas pārstāv Fīniksas „Coyotes” vienību.

 

Spēle šovakar plkst. 20:15, kanālā TV3.

 

Somijas izlases sastāvs:

 

Vārtsargi

 

Joni Ortio

Anti Rānta

Ate Engrens

 

Aizsargi

 

Tēmu Lākso

Osi Vānanens

Lase Kukonens

Tuka Mentile

Sāmi Lepisto

Ilari Melarts

Juso Hietanens

Janne Jalasvāra

 

Uzbrucēji

 

Niklass Hagmans

Marko Antila

Juha Hitenens

Veli Mati Savinainens

Janne Pesonens

Sakari Salminens

Petri Kontiola

Lauri Korpikoski

Juha Peka Hātaja

Ville Vītaluoma

Jarno Koskiranta

Anti Pilstrēms

Juhamati Altonens