RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

LHF sēdes lēmumi un atskaites par padarīto šī gada PČ hokejā

LHF sēdes lēmumi un atskaites par padarīto šī gada PČ hokejā
Foto: Lhf.lv.
KRUSTTEVS.COM · 05.06.2013. 17:48

5. jūnijā notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:

- Latvijas izlases startu pasaules čempionātā Helsinkos;

- Gatavošanās nākamās sezonas čempionātiem, nolikumu apstiprināšana

- Dažādi

 

 

Par pagājušo pasaules čempionātu hokejā LHF valdei atskaitījās Latvijas izlases treneris Artūrs Irbe un LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Valde tika informēta, ka kopš sezonas sākuma dažādos turnīros un pārbaudes spēlēs izlases rindās tika iesaistīti 44 spēlētāji, no kuriem tika izveidota komanda pasaules čempionātam. Baldonieks atzina, ka neskatoties uz to, ka komandā bija četri debitanti, nospēlēts ir cienīgi: kaut arī zaudējām pirmās spēles, turnīrā kopumā nospēlējām cienīgi. Labi nospēlēja pirmā maiņa. Debitanti Gudļevskis un Girgensons deva lielu ieguldījumu un nepievīla. Jāatzīmē, ka kolektīvs pēc zaudētās spēles pret Austriju kļuva ciešāk un saliedētāks.

 

Latvijas izlases treneris Artūrs Irbe savu atskaiti sāka ar pateikšanas LHF valdei par doto uzticību piedalīties izlases darbā. Viņš atzina, ka neskaitot traumētos spēlētājus, nebija problēmas sagatavošanās posmā. No LHF puses tika nodrošināti visi apstākļi, lai sagatavotos pasaules čempionātam. Turnīrā spēlēja visi tie hokejisti, kuri patiešām vēlējās spēlēt un pārstāvēt valsti. Čempionāta laikā visi spēlētāji progresēja, komandā tika izveidota identitāte. Mums bija otrā jaunākā komanda, kurai vēl ir kur augt, sacīja Irbe.

 

LHF valde uzklausot atskaites, vienbalsīgi atzina, ka pirms čempionāta valdes izvirzītais uzdevums netika izpildīts, iekļūt labāko astoņu komandu pulkā. Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā septiņās spēlēs izcīnīja divas uzvaras pār Francijas un Slovākijas vienībām, kā arī nospēlēja 2:2 spēles pamatlaikā pret mājiniekiem somiem, ierindojās vienpadsmitajā vietā. LHF valde pieņēma lēmumu Latvijas hokeja izlases treneru sastāva apstiprināšanu atlikt uz nākamo valdes sēdi, kas notiks augustā.

 

Par nākamās sezonas Latvijas Virslīgas un jaunatnes hokeja čempionātiem LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš atzina, ka mutisku piekrišanu dalībai 78. Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā ir devušas deviņas komandas: SMScredit.lv, Dinamo/Juniors (pagājušajā sezonā HK Juniors), Liepājas Metalurgs, HK Zemgale/JLSS, Ozolnieki/MONARCH, HS Rīga/Prizma, SK Rīga'97, apvienotā Ventspils un Tukuma komanda - HK Tukums. No Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes tika saņemta vēstule, ka arī Daugavpils hokeja komanda 2013./2014. gada sezonā plāno piedalīties Virslīgas čempionātā. Par komandas nosaukumu tiks paziņots vēlāk. Līdz 5. augustam visiem klubiem, kuri ir gatavi startēt jaunajā Virslīgas un LBJMH sezonā ir jāiesniedz komandas vārdiskais pieteikums.

 

Valdē tika paziņots, ka 2013. gada Latvijas Virslīgas hokeja čempionvienība "SMScredit.lv" ir atteikusies no dalības 2013./2014. gada sezonas IIHF Kontinentālā kausa izcīņā, nododot šīs tiesības "Dinamo/Juniors" (HK Juniors), kura ierindojās otrajā vietā.

 

Avots: Lhf.lv.