RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

DINAMO treneru kolektīvam pievienojas Ankipāns un Klodāns

DINAMO treneru kolektīvam pievienojas Ankipāns un Klodāns
Foto: Dinamoriga.eu.
KRUSTTEVS.COM · 01.07.2013. 15:54

No 1. jūlija DINAMO RĪGA treneru kolektīvam pievienojušies Ģirts Ankipāns un Juris Klodāns, kuri nākamajā sezonā strādās kopā ar galveno treneri Arti Ābolu, kā arī viņa asistentu Viktoru Ignatjevu un fiziskās sagatavotības treneri Vilni Kluci. Tāpat DINAMO RĪGA medicīnisko korpusu papildinājis vēl viens fizioterapeits Arnis Noveičuks.

 

37 gadus vecais Ģirts Ankipāns iepriekšējās piecas sezonas spēlēja DINAMO RĪGA sastāvā, un tikai pēc 2012./2013. g. sezonas beigām uzbrucējs izlēma beigt profesionālā hokejista karjeru, pievēršoties trenera darbam. Savas karjeras laikā Ģirts Ankipāns uzbrucēja pozīcijā DINAMO RĪGA sastāvā piecās sezonās KHL piedalījās 223 spēlēs, bet pirms tam tikpat sezonas spēlēja HK RĪGA 2000 sastāvā Baltkrievijas un Latvijas Atklātajos čempionātos, kā arī piecas sezonas aizvadīja dažādos Vācijas klubos. Latvijas izlases sastāvā Ģirts Ankipāns ir piedalījies divās Olimpiskajās spēlēs un četros pasaules čempionātos, valstsvienībā kopā aizvadot 105 spēles. Ģirts Ankipāns 2006. gadā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā ieguva pirmā līmeņa augstāko izglītību hokeja trenera specialitātē.

 

39 gadus vecais Juris Klodāns savas profesionālās spēlētāja karjeras laikā spēlēja vārtsarga pozīcijā, taču savainojuma dēļ bija spiests savu karjeru beigt jau 2001. gadā. Savas spēlētāja karjeras laikā viņš ir spēlējis Rīgas PĀRDAUGAVAS sastāvā gan Starpnacionālajā hokeja līgā Krievijā, gan arī Latvijas čempionātā, bet pēc tam spēlējis arī Krievijas pēc spēka otrajā līgā (tr

īs sezonas), Somijas otrajā spēcīgākajā līgā (viena sezona) un Vācijas pēc spēka trešajā spēcīgākajā līgā (divas sezonas). Latvijas izlases sastāvā Juris Klodāns ir spēlējis trīs pasaules čempionātos Elites grupā (tajā skaitā arī 1997. gadā Somijā) un divos pasaules čempionātos B grupā. Juris Klodāns Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā ir ieguvis pirmā līmeņa augstāko izglītību hokeja trenera specialitātē, un viņam ir Latvijas Hokeja federācijas izsniegta B kategorijas trenera licence.

 

Pirms sezonas DINAMO RĪGA medicīnisko personālu papildinājis vēl viens fizioterapeits-masieris Arnis Noveičuks, kurš iepriekšējā sezonā strādāja jauniešu komandā HK RĪGA. Līdz ar to nākamajā sezonā DINAMO RĪGA medicīniskajā korpusā darbosies ārsts Āris Aivars, kā arī trīs fizioterapeiti-masieri – Fjodors Mazurs, Ansis Biedris un Arnis Noveičuks.

 

Avots: Dinamoriga.eu.