RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

DiPjetro ēra Islanders rindās beigusies. Iemesli tam ir…

DiPjetro ēra Islanders rindās beigusies. Iemesli tam ir…
Foto: Cbc.ca.
Renārs Grāvītis, KRUSTTEVS.COM · 17.07.2013. 16:15

Riku Dipjetro 2000. gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju izvēlē ar 1. numuru izvēlējās Ņujorkas „Islanders” vienība. Tā ir reta parādība, ka vārtsargs draftā tiek izvēlēts ar pirmo numuru, taču DiPjetro un Marks Andrē Flerijs pēdējo 13 gadu laikā starp tādiem nokļuvuši. Vienam karjera izvērtusies teicama, taču otram ne – DiPjetro ir ļoti traumatisks hokejists, tāpēc karjeras līkloči bijuši ļoti strauji un neprognozējami, kā rezultātā viņa līgumu komanda izpirks.

 

Karjeru hokejists iesāka visai veiksmīgi, taču turpinājums bija gluži pretējs. Pirmajās sešās sezonās amerikānis aizvadīja 268 spēles, kas ir cienījams rezultāts. Bet – kopš 2008./2009. gada sezonas vārtsargs piedalījies 50 spēlēs. Mazo spēļu skaits aizēno biežās un neveiklās traumas. 2006. Gadā DiPjetro ar „Islanders” pagarināja līgumu uz 15 sezonām, taču izpērkot līgumu, Ņujorkas vienībai līdz 2029. gadam katru sezonu amerikānim būs jāsamaksā 1,5 miljonus ASV dolāru. Komanda ir ieguvēja, jo no algu budžeta komanda atbrīvos 4,5 miljonus dolāru.

 

Atgādinājumam – vienā gadā ar Riku DiPjetro tika izvēlētas tādas NHL zvaigznes kā Denijs Hītlijs (Minesotas „Wild”), Marians Gaboriks (Kolumbusas „Blue Jackets”) un Henriks Lundkvists (Ņujorkas „Rangers”). DiPjetro nav vienīgais bezcerīgais gadījums NHL vēsturē, taču lietas būtību neviens nespēs noslēpt – „Islanders” īpašnieki ir pamatīgi iegrābušies.

 

Video, kurā Riks DiPjetro nevajadzīgā situācijā salauza vaiga kaulu: