RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Viedoklis: Grabovskis saņēmis piedāvājumu no KHL. Ko darīs tālāk?

Viedoklis: Grabovskis saņēmis piedāvājumu no KHL. Ko darīs tālāk?
Foto: Zimbio.com.
Renārs Grāvītis · 18.07.2013. 15:19

Šodien plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija, ka Baltkrievijas izlases hokejists Mihails Grabovskis saņēmis piedāvājumu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Mitišču „Atlant”.

 

Pirms neilga laika, tradīcijām bagātais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Toronto „Maple Leafs”, izpircis Grabovska līgumu. Baltkrievu uzbrucējs ar kanādiešu klubu pagājušajā sezonā noslēdza piecu gadu kontraktu, kura laikā sezonā saņemtu vidēji 5,5 miljonus ASV dolārus.

 

Skarbi, taču komandas tendence ir skaidra – Toronto plānā hokejists vairs nav. Līdz šim karjerā kanādiešu klubā baltkrievs bija 1. un 2. maiņas centra uzbrucējs. Izņemot iepriekšējo sezonu, Grabovskis Toronto spēlējis ļoti veiksmīgi – 292 spēlēs izceļoties ar 192 rezultativitātes punktiem. Patiesi labs rādītājs. Viens no labākajiem Baltkrievijas NHL spēlētājiem ir šokēts par Toronto „Maple Leafs” Rendija Kārlaila lēmumu hokejistu iespēlēt 3. un 4. maiņā, nosaucot Kanādas komandas treneri par idiotu. Daļa patiesības pieder abiem – Grabovskis ir ļoti tehnisks un gudrs spēlētājs, kas var atdot teicamu piespēli, bet vajadzības gadījumā arī izcelties ar vārtu guvumu. Taču – Toronto vienība pirmo reizi kopš 2004. gada iekļuva izslēgšanas spēlēs. Secinājums - komanda ir veikusi pareizu sastāva un augstāko personu maiņu. Vienībā beidzot labu sniegumu sākuši demonstrēt draftētie spēlētāji, kā arī komandas trenera darbība un rotācijas ir attaisnojušas cerības. Lai gan Toronto pirmajā kārtā septiņās spēlēs piekāpās Stenlija kausa finālistei Bostonas „Bruins” vienībai, komanda rādīja labu sniegumu. Atgādinājumam – 7. spēlē bostonieši piecu minūšu laikā atspēlējās no rezultāta 1:4 un pagarinājumā izcīnīja uzvaru. Kas zina, kā būtu, ja Toronto uzvarētu. Bostona ar Kasparu Daugaviņu sastāvā aizkļuva līdz Stenlija kausa finālam, kur piekāpās Čikāgas „Blackhawks” vienībai.

 

Grabovska sakarā – KHL baltkrievs spēlēja jau lokauta laikā Maskavas CSKA vienībā. Nav brīnums, ka KHL klubs piedāvā hokejistam līgumu, taču jau iepriekš ir bijusi manāma tendence, ka uzreiz kāds no KHL klubiem piedāvā līgumu, ja kāds tiek atšūts otrpus okeānam. Bet ir viens „bet” – Grabovska kvalitātes noteikti pamanīs citi NHL klubi, kā arī pats Grabovskis atzinis, ka turpinās spēlēt pasaules labākajā līgā, jo tas ir viņa sapnis. Starpcitu, baltkrievam Mitišču „Atlant” komandas īpašnieks ir pazīstams, tāpēc piedāvājums sekojis.

 

Ko darīs Grabovskis? Grūti teikt, taču baltkrievs Sergejs Kosticins, kas bija stabils pamatsastāva spēlētājs NHL, nākošajā sezonā spēlēs Omskas „Avangard” rindās. Šī hokejista sakarā var minēt citas problēmas, kāpēc NHL komandas nevēlas hokejistu (rakstura problēmas), taču tendence ir pārcelties uz KHL, kur ir iespēja nopelnīt tādu pašu, ja ne pat lielāku naudas summu.