RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Noslēgušās jau devītās Oļega Sorokina hokeja meistarības dienas

Noslēgušās jau devītās Oļega Sorokina hokeja meistarības dienas
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 05.08.2014. 11:36

Volvo” ledus hallē aizvadītas jau devītās bijušā Latvijas izlases un Rīgas “Dinamo” hokejista Oļega Sorokina organizētās hokeja meistarības dienas, kuru laikā vairāk nekā 200 bērni vecumā no 8 līdz 15 gadiem nedēļas garumā varēja slīpēt savas hokeja spēlēt prasmes vairāku Latvijas labāko hokejistu virsvadībā.

 

Dalībniekiem bija iespēja apgūt visas nepieciešamās hokeja prasmes un pilnveidot savas slidošanas iemaņas, lai nākotnē viņi spētu līdzināties saviem elkiem, kurus ikdienā redz tikai TV ekrānos. Katru gadu dalībniekus pārsteidz arī Latvijas hokeja zvaigznes, kas klātienē apmeklē šīs dienas. Piemēram, šogad piedalījās Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Edgars Masaļskis, bet iepriekšējos gados arī Artūrs Irbe un Kārlis Skrastiņš ir iejutušies treneru ādā. Savukārt par bērnu labsajūtu pēc garajām treniņu stundām rūpējās restorāns “Tex-Mex”, nodrošinot ar siltu ēdienu un organizējot konkursus, kuros ikviens varēja laimēt vērtīgas balvas.

 

“Liels paldies visiem puišiem, kuri atsaucās, regulāri izrāda iniciatīvu un ierodas uz hokeja dienām, lai iedvesmotu jaunos hokejistus. Tas stimuls, kas tiek sniegts, kad uz ledus kopā ar viņiem izslido Latvijas izlases hokejisti, ir neatsverams. Piemēram, šogad Rīgas “Dinamo” nodraftēja Kristiānu Rubīnu, kurš bija ilggadējs nometnes dalībnieks. Rezultāti rāda, ka strādājam pareizajā virzienā,” gandarīts par paveikto ir Oļegs Sorokins.

 

Restorānu tīkls “Tex-Mex” hokeja dienas atbalsts jau devīto gadu. “Vienmēr esam atbalstījuši sportu un aktīvu dzīvesveidu, īpaši jauniešu vidū. Sports palīdz viņiem norūdīties – stiprina raksturu, gribasspēku un mērķtiecību. Tās ir īpašības, kas viņiem noderēs jebkurā dzīves situācijā. Turklāt ar hokejistiem mums ir izveidojusies ļoti cieša sadarbība dažādos projektos, tāpēc esam pagodināti atbalstīt šāda veida iniciatīvu,” stāsta restorānu tīkla “Tex-Mex” mārketinga direktors Aleksejs Krivcuns.

 

Bijušais izlases hokejists nedomā apstāties un plāno turpināt iesākto. “Vismaz reizi gadā ir jādod iespēja mazajiem pabūt uz ledus kopā ar saviem elkiem, ko cauru gadu viņi redzi tikai TV ekrānos. Pirmkārt, šāds pasākums kalpo jaunajiem kā motivācija attīstīt sevi un mācīties. Tāpat, protams, nenoliegšu, ka pašam ir interesanti pasekot līdzi un rast priekšstatu par Latvijas hokeja attīstību un kopējo līmeni,” stāsta O. Sorokins.