RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Par Rīgas čempioniem kļūst Ģirts Bricis un Olga Šakurova

Par Rīgas čempioniem kļūst Ģirts Bricis un Olga Šakurova
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 12.12.2014. 23:49

Sporta centrā „Kleisti” 13. un 14. decembrī risinājās Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā un iejādē. Konkūrā galvaspilsētas čempiona titulu izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Camparo, bet iejādē – Olga Šakurova ar Pentagonu.

 

Šķēršļu pārvarēšanā galvenās sacensības par Rīgas čempiona titulu notika maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica pieci sportiskie pāri, kuri sacentās saīsinātā distancē. Bez kļūdām un visātrāk, gūstot uzvaru, to veica Ģirts Bricis ar zirgu Camparo (RJSK „Sport de Lux”) – 27,49 sekundēs. Otrā un trešā vieta Aleksandram Šakurovam (Rīgas Jātnieku klubs), attiecīgi ar Aleju – 0 s.p./29,54 s un Calistro – 0/30,64.

 

Ģirts Bricis: – Patīkami bija startēt atjaunotajā manēžā, pavisam cita lieta – pamats labs, telpā gaišs, rodas plašuma sajūta, silti, ir radīti komforta apstākļi. Un zirgi jaunajos apstākļos nebaidījās startēt, tas labi. Man maršrutiem ar 130 cm augstiem šķēršļiem kopā sagatavoti seši zirgi, taču vienās sacensībās var startēt tikai ar trim, tāpēc vajadzēja izvēlēties, ar kuriem piedalīties. Šoreiz izraudzījos tos, kuriem ir mazāka sacensību pieredze, un vairāk nepieciešams to papildināt. Savu šāgada sacensību sezonu faktiski beidzu jau oktobrī ar labiem rezultātiem Saku hallē Igaunijā, un zirgiem līdz janvārim dota nosacīta atpūta. Taču Latvijā sen nav bijuši mači, tāpēc vajadzēja šo iespēju piedalīties izmantot.

 

Iejādē Rīgas čempiona tituls tika izcīnīts Mazās balvas shēmā, kur pirmo vietu ieguva Olga Šakurova ar zirgu Pentagons (RJSK), saņemot vērtējumu 66,89%. Otrā vieta arī Olgai ar citu zirgu – Reisiju – 64,61%. Trešajā vietā ierindojās Oksana Žguna ar Goldveju (JSK „Laimīgais pakavs”) – 55,18.

 

Olga Šakurova: – Patīkami bija startēt jaunajā manēžā: labs pamats, gaiši un silti. Arī ar startiem esmu apmierināta, un pat nevaru pateikt – ar kuru zirgu vairāk, jo katrs izpildīja to, uz ko bijām strādājuši un ko vēlējos sasniegt. Šosezon sacensībās īpaši aktīvi nepiedalījos, tāpēc tagad esmu gandarīta gan ar abu zirgu startu Mazajā balvā, gan ar Dafino sniegumu sešus gadus veco zirgu konkurencē. Tajā bija paredzēts nevis vērtēt tikai ar atzīmēm, bet arī sniegt tiesnešu komentāru tūlīt pēc starta, un man bija interesanti to noklausīties, jo pirmoreiz jāju šo shēmu. Vērtējums bija salīdzinoši augsts, taču saprotu, ka vēl ļoti daudz jāstrādā.

 

Ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta departamenta atbalstu šīs sacīkstes turpinās jau vairākus gadus, dodot iespēju sportistiem sacensties dažādās vecuma un meistarības grupās, kas ir ļoti nozīmīgi starpsezonu laikā, lai sportisti un zirgi varētu samērot savus spēkus, kopš vasaras startiem gaidot ziemas sacensības.

 

Jau ziņojām, ka šīs sacensības bija nozīmīgas arī ar to, ka tās notika Latvijas Jātnieku federācijas rekonstruētajā slēgtajā sporta manēžā, kurā atjaunots arī smilšu segums.

 

Plašāka informācija par rezultātiem citās konkurencēs: www.ljf.lv