RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

"Dinamo" Izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas

KRUSTTEVS.COM · 14.01.2015. 00:27

Šodien "Dinamo" Rīga izdcīnija ceturto uzvaru pēc kārtas, pārspējot Čerepovecas "Severstal" ar rezultātu 2:0.

Labākais rīdzinieku rindā bija vārtsargs Delorjē, kurš atvairīja visus pretinieka 25 metienus un aizvadīja pirmo sauso spēli "Dinamo" rindās.

 

 Pirmais periods iesākās līdzīgi, bija iespējas arī gūt vārtus, bet nespējām realizēt vairākumu kuru nopelnījām spēles sākumā (piektajā minūtē).

Pēc neilga laika arī rīdzinieki nopelnīja mazākumu (Gints Meija). Bet Delorjē teicami nosargāja vārtus neskartus.

Pirmais periods beidzās bez vārtu guvumiem.

 

 Otrais periods iesākās jau ar bīstamākiem momentiem. Jau pirmajā minūtē ļoti laba iespēja bija Videlam, taču zviedru hokejists metiena vietā izvēlējās piespēlēt Bukartam, ripa līdz rīdzinieku uzbrucējam nenonāca. Trīs minūtes vēlāk ļoti labā vārtu gūšanas iespējā bija šodienas jubilārs Gunārs Skvorcovs, kuram šodien aprit 25 gadi, bet jau drīzumā ar bīstamiem momentiem pie Delorjē vārtiem atbildēja arī "Severstal".

 Rezultāts tika atklāts otrā perioda vidū. Linuss Videls ar piespēli pāri laukumam sameklēja Bukartu, kurš pēc tam padeva ripu tālāk Miķelim Rēdliham kurš vienatnē tika galā ar "Severstal" vārtsargu Jakubu Štepaneku un realizēja rīdzinieku trešo skaitlisko vairākumu. Četras minūtes vēlāk vārtu autora brālis Krišjānis Rēdlihs varēja tikt viens pret Štepaneku, taču tā vietā gribēja atdot piespēli Mārtiņam Cipulim – ripas ceļā atradās "Severstal" aizsargs.

 

 Trešo periodu ļoti aktīvi sāka "Severstal", taču "Dinamo" aizsardzība izturēja sākotnējo Čerepovecas kluba spiedienu. Pakāpeniski spēle tika vairāk atvirzīta uz laukuma vidusdaļu, tomēr nelaikā divas soda minūtes saņēma Kaspars Saulietis. "Dinamo" hokejisti aizsardzībā darbojās aktīvi un tika atalgoti ar sezonas ceturto vārtu guvumu mazākumā – lielisku dāvanu dzimšanas dienā sev pasniedza Skvorcovs. Trīs minūtes vēlāk lieliska iespēja pielikt spēlei punktu bija Andrim Džeriņam, kurš no vārtu priekšas meta garām pēc lieliskas Mika Indraša piespēles.

 

 Mača beigās neizbēgami radās konflikti hokejistu vidū, un "Severstal" provokācijas tika sodītas ar lielāku soda minūšu skaitu. M. Rēdliha divām minūtēm pretī tika liktas "Severstal" aizsarga Nikolaja Stasenko četras minūtes. "Dinamo" vairākumu neizmantoja, taču nosargāja savus vārtus neskartus un otro reizi sezonā izcīnīja ceturto panākumu pēc kārtas (2:0).

 

Uzvara šovakar ļāva Rīgas klubam pakāpties uz 10. vietu Rietumu konferencē. "Play-off" zona ir tikai triju punktu attālumā, tiesa, "Dinamo" ir aizvadījis par spēli vairāk nekā astotā un septītā komanda ("Torpedo" un "Sochi"). Četru mājas spēļu sēriju rīdzinieki noslēgs ceturtdien pret Sanktpēterburgas SKA, kam sekos trīs dueļi izbraukumā pret Rietumu konferences komandām: Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Maskavas CSKA un "Severstal".

 

Spēles protokols: http://text.khl.ru/text/42201.html