RezervesDALAS24.lv

Sports / Hokejs

Maskavas "Dinamo" triumfē "Gazprom Ņeft" bērnu hokeja turnīrā

Maskavas
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 30.04.2015. 14:01

Krievijas komandas Maskavas "Dinamo" jaunie spēlētāji vakar Omskā triumfēja bērnu hokeja turnīrā "Gazprom Ņeft", kurā piedalījās puikas līdz 11 gadu vecumam. Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" jaunie spēlētāji 13 komandu konkurencē palika priekšpēdējā vietā turnīra Rietumu grupā.

 

Turnīra uzvarētāji - Maskavas "Dinamo" ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) fināla spēlē pārspēja labāko Austrumu konferences komandu Omskas "Avangard".

 

Rīgas "Dinamo" šajā turnīrā piedzīvoja četrus zaudējumus - pirmajā mačā rīdzinieki ar 1:11 kapitulēja vienas no sacensību saimniecēm Sanktpēterburgas SKA priekšā, bet otrajā cīņā svētdien Latvijas jaunie hokejisti ar 1:13 piekāpās arī Maskavas CSKA komandai. Savukārt svētdien notikušajā pusfināla mačā par 9.-12.vietu Latvijas komanda ar 1:4 piekāpās Mitišču "Atlant". Pēc tam pirmdienas cīņā par 11.pozīciju rīdzinieki ar 0:7 kapitulēja Ukrainas komandas Doņeckas "Donbass" priekšā.

 

Pērn turnīrā otro gadu pēc kārtas triumfēja Maskavas CSKA jaunie hokejisti, bet Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu grupas 12. vietā.

 

Devītā „Gazprom Ņeft kausa" sacensības notika no 25. līdz 29. aprīlim divās Krievijas pilsētās - Sanktpēterburgā un Omskā. Turnīrā piedalījās 25 komandas no sešām valstīm – Krievijas, Latvijas, Somijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Kazahstānas.

 

„Oficiālā KHL turnīra statuss bērnu hokeja turnīram ”Gazprom Ņeft kauss” ļāvis kļūt par daļu no jauno hokejistu apmācību sistēmas. Mūsu turnīrs ir orientieris zēniem, kuri nākotnē var kļūt par profesionāliem hokejistiem, tieši tāpēc organizējam to visaugstākajā līmenī,” stāsta uzņēmuma „Gazprom Nafta” valdes loceklis Aleksandrs Dibals.

 

”Gazprom Ņeft kausa” turnīrs pirmo reizi tika sarīkots 2007. gadā, bet kopš 2010. gada tas notiek Kontinentālās hokeja līgas pārraudzībā un ir iekļauts līgas oficiālajā kalendārā.