RezervesDALAS24.lv

Sports / Motoru sports

Drifta čempionāta EEDC Rīgas posmā veiksmīgākie izrādās latvieši

Drifta čempionāta EEDC Rīgas posmā veiksmīgākie izrādās latvieši
Foto: Uldis Penka, prodrift.lv
KRUSTTEVS.COM · 19.06.2012. 10:21

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē jau trešo gadu pēc kārtas aizvadīts Austrumeiropas reģiona vērienīgākā drifta čempionāta EEDC Rīgas posms, kurā starp vērienīgām avārijām, necaurredzamiem dūmu mutuļiem skatītājiem bija iespēja savām acīm sekot līdzi latviešu uzvaras gājienam – starp uzvarētāju Jāni Eglīti un trešās vietas ieguvēju Gvido Elksni spēja iespraukties ukrainis vien Dmitrijs Iļjuks.

 

Pirms sacensībām par galveno pretendentu uz uzvaru Rīgā tika minēts polis Pāvels Trela, taču viņam Biķernieku Pro Drift trase izrādījās pārāk sarežģīta un viltīga – viesis no Polijas visu sacensību laikā piedzīvoja divas avārijas, no kurām beidzamā bija tik smaga, ka sporta automašīnu vairs nebija iespējams atgriezt trasē.

 

Tajā pašā trases daļā avāriju piedzīvoja arī Ivo Cīrulis, kuram gan šī trase nav sveša. Šīs avārijas gan izskaidro fakts, ka drifta sacensībās šogad būtiski ir pieaudzis ātrums, kas sporta automašīnu savaldīšanu trasē padara daudz grūtāku.

 

Šī iemesla dēļ daudzi ārvalstu sportisti nespēja uzrādīt pienācīgus rezultātus – gan kvalifikācijas, gan pāru braucienos no trases izslīdēja nevien vien ar pieredzi bagāts drifta meistars. Tādējādi pusfinālā iekļuva trīs latvieši – Jānis Eglīte, Gvido Elksnis un Vents Pečaks, kā arī ukrainis Dmitrijs Iļjuks. Finālā tikās Jānis Eglīte un Dmitrijs Iļjuks, no kuriem stiprāks izrādījās tieši Eglīte, kura snieguma efektivitāti pastiprināja skatītāju pilnās tribīnes, kas vienā balsī skandēja latviešu sportista uzvārdu. Mazajā finālā Elksnis pierādīja savu pieredzi un šoreiz Pečaku atstāja bez iespējas kāpt uz goda pjedestāla.

 

Paralēli EEDC 2. posmam, Biķerniekos risinājās arī Latvijas Pro Drifta čempionāta 1.posms, tajā uzvaru izcīnīja Gatis Lapāns, aiz sevis atstājot Ivo Cīruli un Edmundu Ērgli.

 

Pieaugušais ātrums iepriecināja skatītājus – pie ātruma, kas sasniedza pat 150 km/h, sānslīdes un dūmu vērpetes ir daudz efektīvākas. Pēc sacensībām pat visskeptiskāk noskaņotie autosporta fani atzina, ka šāda līmeņa drifta sacensības kļūst arvien aizraujošākas. 2012.gada Austrumeiropas drifta čempionāta 2.posms viennozīmīgi šobrīd ir spilgtākās šī sporta veida sacensības kādas jebkad notikušas Latvijā.