RezervesDALAS24.lv

Sports / Motoru sports

Šovakar Arēnu Rīga piepildīs motofrīstaila pasaules čempionāta adrenalīns

Šovakar Arēnu Rīga piepildīs motofrīstaila pasaules čempionāta adrenalīns
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 27.10.2012. 12:17

Šovakar, 27. oktobrī Arēnu Rīga piepildīs adrenalīns, un tajā būs redzama aizraujoša cīņa un galvu reibinoši triki, jo tieši pulksten 19:00 tiks dots starts 2012. gada priekšpēdējam pasaules motofrīstaila čempionāta posmam – FMX Latvijas Grand Prix. Tajā uz starta stāsies vienpadsmit pasaulē pazīstami un ļoti spēcīgi motofrīstaila piloti, un iespējams, ka tieši Rīgā noskaidrosies 2012. gada pasaules čempiona titula liktenis – to Rīgā priekšlaikus var izcīnīt divkārtējais čempions, francūzis Remī Bizārs.

 

Pirms oficiālās sacensību atklāšanas pulksten 19:00, skatītājiem no pulksten 17:30 līdz 18:30 būs iespēja personīgi Arēna Rīga foajē satikt visus FMX Latvijas Grand Prix dalībniekus, nofotografēties un iegūt to autogrāfus. Pēc svinīgās sacensību atklāšanas notiks kvalifikācijas sacensības, kurās tiks noskaidroti seši spēcīgākie sportisti, kuri cīnīsies par uzvaru sacensību finālā. Starp kvalifikācijas un fināla sacensībām Arēnā Rīga tiks noskaidroti arī labākie sportisti moto augstlēkšanā un "whip" lēcienos.

 

Pasaules čempionāta kopvērtējums paredz, ka Rīgā notiks ļoti spraiga cīņa – francūzis Remi Bizārs atrodas līdera pozīcijā un, ja viņš Rīgā atkal pārspēs čehu Liboru Podmolu, tad čempiona titula liktenis būs atrisināts. To protams centīsies nepieļaut Podmols, kuram vēl ir cerība pēdējā posmā izcīnīt savu otro titulu. Abu sportistu tīrai divcīņai viennozīmīgi traucēs tik spēcīgu sportistu kā Haviera Vilegas, Džoša Šīhana un Maikela Melero atgriešanās čempionāta, tieši Rīgā. Šie spēcīgie sportisti viennozīmīgi ir nolēmuši pārsteigt tiesnešus un skatītājus, kā arī cīnīties par Latvijas Grand Prix. Podmola un Bizāra divcīņa nav vienīgā, kurai būs iespējams sekot līdzi Rīgā – asa cīņa notiek arī par čempionāta bronzas godalgu – par to cīnās divi francūži – Davids Rinaldo un Braiss Izo.

 

Pēc finālsacensībām un apbalvošanas ceremonijas, sacensību dalībniekus atkal būs iespējams satikt Arēna Rīga foajē, kur notiks autogrāfu sesija. Taču visi ballīšu mīlētāji sportistus naktī varēs satikt "Just Bar", kur notiks FMX Latvijas Grand Prix oficiālais afterparty.