RezervesDALAS24.lv

Sports / Motoru sports

OKartes Autosporta Akadēmija pilnā sastāvā startēs rallijā Latvija 2013

OKartes Autosporta Akadēmija pilnā sastāvā startēs rallijā Latvija 2013
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 20.09.2013. 17:05

Jau šajā nedēļas nogalē, 21. un 22. septembrī, Cēsu, Tukuma un Jūrmalas apkārtnē, startēs Latvijas Raliija čempionāta 8. posms - rallijs “Latvija 2013”. Šajās sacīkstēs dalību pieteikušas 63 ekipāžas no 7 valstīm, tajā skaitā arī OKartes Autosporta Akadēmijas sportisti – Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs, Emīls Blūms / Andris Mālnieks un Kristaps Feldmanis / Artis Štrauss.

 

Šogad noslēdzošais Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) posms startēs Cēsu pusē, kur kā pirmais dalībniekiem būs jāaizvada leģendārais „Kārļu” ātrupmosms. Otrā rallija diena iesāksies Tukumā, bet sacīkšu noslēgums norisināsies Jūrmalā. Aizraujoša cīņa gaidāma R2 klasē, kurā startē arī visas trīs OKartes Autosporta Akadēmijas (OKAA) ekipāžas. LRČ kopvērtējuma pirmās divas vietas šeit jau sadalītas, bet interesanta cīņa gaidāma par trešo vietu, kuru šobrīd ieņem OKAA sportists Kristaps Feldmanis. Izredzes viņu apsteigt ir Naurim Bruņiniekam, kurš atpaliek tikai par 4 punktiem. R2 klasē savu dalību rallijam ir pieteicis arī spēcīgais zviedru braucējs Fredriks Ahlins, kurš savā karjerā aizvadījis 13 Pasaules Rallija čempionāta (WRC) posmus, un soms Niko-Pekka Nieminens.

 

OKartes Autosporta Akadēmijas pilots Ralfs Sirmacis, kurš aizvadītajā „Kurzemes” rallijā nodrošināja sev priekšlaicīgu LRČ R2 klases čempiona titulu, tomēr negrasās padoties un sola cīņu arī šajā rallijā. R. Sirmacis: „Jāatzīst, ka satraukums ir mazāks, kā pirms citiem rallijiem, jo čempiona tituls jau ir izcīnīts. Taču maniem konkurentiem tomēr būs ar mani jārēķinās, jo arī noslēdzošajā posmā cīnīšos par uzvaru. Gribu salīdzināt savus spēkus ar zviedru braucēju. Pēc aizvadītā rallija, kopā ar savu treneri, esmu izanalizējis stenogrammu, kurā bija pieļautas dažas kļūdas. Šajās sacīkstēs jācenšas iztikt bez tām. Lielu paldies vēlos teikt OKartes Autosporta Akadēmijai un rallija „Latvija” organizatoriem, ar kuru atbalstu es tomēr varu startēt noslēdzošajā LRČ posmā!”

 

Ar nepacietību ralliju „Latvija” gaida arī Emīls Blūms, kuram aizvadītajās sacensībās nācās piedzīvot izstāšanos. E.Blūms: „Nevaru sagaidīt, kad varēšu braukt! Biju vīlies, ka Kurzemē nācās izstāties. Tajā brīdī pārņēma sajūta, ka neesmu kaut ko izdarījis līdz galam. Šajā rallijā centīšos braukt ātri un līdz finišam. Aizvadītajā nedēļas nogalē trenējos ar savu Ford Fiesta R2, lai atsvaidzinātu braukšanas prasmes. Šis treniņš vēl vairāk uzdzina adrenalīnu rallijam! Esmu ļoti satraukts un tajā pašā laikā priecīgs, ka beidzot rallijs notiks manā dzimtajā pusē – Cēsīs. Ar nepacietību gaidu „Kārļu” ātrumposmu, pa kuru braukušas arī visas Latvijas Rallija leģendas.” Tā, ar satraukumu gaidāmo ralliju komentē Emīls.

 

Veiksmīgam startam rallijā „Latvija” gatavs ir arī jaunākais OKartes Autosporta Akadēmijas braucējs Kristaps Feldmanis, kurš aizvadītajās sacīkstēs Kurzemē spēja uzstādīt ļoti progresējošu rezultātu, izcīnot 2.vietu. K.Feldmanis: „Mērķis šīm sacīkstēm ir braukt stabili, ātri un līdz galam. Jācenšas sakoncentrēties braukšanai jau no pirmā ātrumposma un pamazām jākāpina temps. Pirms šī rallija veicu treniņu ar savu Ford Fiesta R2. Pēc treniņa kopā ar stūrmani izanalizēju un pārrunāju vairākas nianses braukšanā un stenogrammas sastādīšanā. Uzskatu, ka esmu gatavs cīņai. Zinu, ka kopvērtējumā N. Bruņinieks ir tikai 4 punktus aiz manis, bet mans mērķis nav „iet uz visu banku”, lai tikai būtu viņam priekšā. Galvenais ir stabilitāte un pilnīga pārliecība par visu, ko daru!”

 

Kopumā sportistiem būs jāaizvada desmit ātrumposmi, ar kopējo trases garumu 105.08 km. Pirmā ātrumposma starts tiks dots 21. septembrī, plkst. 14:50, Cēsu apkārtnē. „OKartes Autosporta Akadēmijas” rallija komandas ekipāžai R.Sirmacis / M.Kulšs piešķirts 20. starta numurs, E.Blūmam / A.Mālniekam nr 21., bet K.Feldmanis / A.Štrauss startēs ar 22. starta numuru.

 

OKartes Autosporta Akadēmijas galvenais sponsors ir OKarte. Projektu atbalsta arī If Apdrošināšana un Ford. Labvēļi ir arī Latvijas Automobiļu federācija un Fiesta R2 dīleris Baltic Motorsport Promotion. Sporta riepas piegādā Pirelli. Tehnisko atbalstu nodrošina Rallija Klubs un Chiptuning.lv, informatīvi palīdz Ātruma Cilts un Go4Speed.lv. PR atbalstu un mediju apmācības nodrošina Baltijas Komunikāciju Centrs.

 

2013.gadā ekipāžu Sirmacis/Kulšs atbalsta arī Pata AB, Pirtel, Motul, Peat Export, Krown, JOSA, caune.lv un Kaļķu Vārti; ekipāžas Blūms/Mālnieks sponsori ir Trigers, Raunas Bruģakmens, Trimen Tractors, Raunas novada dome, ERline auto, būvfirma Renesance un Kaspariņš; ekipāžu Feldmanis/Štrauss atbalsta A.K.7. un Grotes AB.