RezervesDALAS24.lv

Tehnoloģijas

Paziņoti astoņi šī gada globālā konkursa Electrolux Design Lab 2013 finālisti

Paziņoti astoņi šī gada globālā konkursa Electrolux Design Lab 2013 finālisti
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 18.09.2013. 09:13

Pēc tā, kā to savos darbos prezentē astoņi starptautiskā dizaina konkursa „Electrolux Design Lab 2013” finālisti, pilsētvides mājokļu nākotne ir iedvesmojoša, radoša un pārsteidzoša. Šogad vispasaules vadošajam studentu dizaina konkursam tika iesniegti vairāk kā 1700 pieteikumi no vairāk kā 60 valstīm, piedāvājot risinājumus kopīgai ēst gatavošanai, svaigam gaisam un vieglai uzkopšanai. Šī gada 16. oktobrī konkursa žūrija noteiks uzvarētāju, izvērtējot astoņu finālistu dizaina konceptus klātienē Stokholmā. 

 

Finālam izvēlētie konkursa dalībnieku dizaina koncepti ir ļoti atšķirīgi gan no radošās pieejas, gan no reģionālās pārstāvības: Luīza Silva (Luiza Silva) no Brazīlijas ar ideju par 3D pārtikas printeri; Adrians Pereza Zapata (Adrian Perez Zapata) no Kolumbijas ar ideju par tīrītāju ar lidojošiem nano-robotiem; Janne Paluvori (Janne Palovuori) no Somijas ar pārtikas uzturvērtību skalu un karti; Žermans Verbrakels (Germain Verbrackel) no Francijas ar formas mainošu putekļsūcēju; Dzibjens Vaijuens (Jeabyun Yeon) no Dienvidkorejas ar elpojošas sienas gaisa tīrītāju; Vei Kiata Lovs (Wei Kiat Law) no Singapūras ar gaisa attīrīšanas un stresa noņemšanas modes aksesuāru; Francisko Barbosa Grasa (Francisco Barboza Grasa) no Spānijas ar pārtikas krājumu un diētas kontroles ierīci un Dāvids Davuds (Dawid Dawod) no Zviedrijas ar hologrammu ēdienu gatavošanas ierīcēm.

 

„Šī gada konkursa galvenā tēma ir „Iedvesmojošā dzīve pilsētā” ar aicinājumu radīt vīzijas nākotnes mājsaimniecībām. No 1700 konkursā iesniegtajiem piedāvājumiem izvēlējāmies astoņus pietiekami provocējošus un radošus dizaina konceptus, kas pārstāv plašu iedvesmojošu piedāvājumu klāstu ēdienu gatavošanai, uzkopšanai un gaisa attīrīšanai. Turklāt visas koncepcijas balstītas uz patiesām vajadzībām, tajā pašā laikā tās mūs pārsteidz ar dažādiem risinājumiem, jau pašlaik gūstot nākotnes dzīves pieredzi,” stāsta vadošais „Electrolux” dizaina speciālists un konkursa žūrijas priekšsēdētājs Stefano Marcano (Stefano Marzano).

 

 

Par „Electrolux Design Lab 2013” konkursu

Šogad dizaina koncepti tika radīti par tēmu „Iedvesmojošā dzīve pilsētā”, ko bija iespējams izvērst trīs tematiskos virzienos – kopīgā ēst gatavošana, svaigais gaiss vai vieglā uzkopšana. Šogad konkurss norisinās piecās kārtās, ļaujot dalībniekiem pilnvērtīgi izstrādāt dizaina konceptu no idejas līdz funkcionālam risinājumam. Konkurss norisinās jau vienpadsmito gadu, savukārt dalībnieki no Latvijas, pārstāvot Latvijas Mākslas akadēmiju, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu un citas izglītības iestādes, tajā piedalās jau ceturto gadu. Tas students, kura dizaina koncepts iegūs visvairāk balsu publiskajā elektroniskajā balsojumā, saņems naudas balvu 1000 eiro apmērā. Pirmās vietas ieguvējs, kuru noteiks žūrija, izvēloties vispārsteidzošāko nākotnes mājsaimniecībai noderīgu dizaina risinājumu, saņems naudas balvu 5000 eiro apmērā un sešu mēnešu apmaksātu prakses vietu starptautiskajā „Electrolux” dizaina centrā. Otrās vietas ieguvējs saņems 3000 eiro, bet trešās vietas ieguvējs – 2000 eiro.