RezervesDALAS24.lv

Tehnoloģijas

Lattelecom un sadarbojas ar vācu uzņēmumu Dr.Neuhaus gudro mērierīču risinājuma ieviešanā Latvijā

Lattelecom un sadarbojas ar vācu uzņēmumu Dr.Neuhaus gudro mērierīču risinājuma ieviešanā Latvijā
Foto: Neuhaus.de
KRUSTTEVS.COM · 18.12.2014. 11:57

Jau dažus mēnešus Lattelecom piedāvā inovatīvu gudro mērierīču risinājumu, kas precīzi atbilst uzņēmuma klientu vajadzībām un vēlmēm. Sākot ar siltuma mērīšanu un gaisa mitruma un temperatūras sensoru izvietošanu dažādās ēkās – no ģimenes mājām un daudzdzīvokļu namiem līdz augstceltnēm un pēc tam veseliem dzīvojamajiem kvartāliem –, Lattelecom piešķirs ne tikai namīpašniekiem, privātajiem un pašvaldību namu izīrēšanas un apsaimniekošanas uzņēmumiem, bet arī pašiem iedzīvotājiem jaudīgu instrumentu siltumenerģijas patēriņa uzraudzībai, izvērtēšanai un kontrolei.  

 

Nākamais solis būs iesaistīšanās ūdens mērīšanā ar spiediena un plūsmas nolasīšanu, lai nodrošinātu pastāvīgu ūdens padevi, samazinātu apsaimniekošanas izmaksas un novērstu ūdens zudumus. Jaunu tehnoloģiju un risinājumu nodrošināšana ir ne tikai ļoti svarīga, bet arī viens no būtiskākajiem panākumu faktoriem pieprasījuma apmierināšanā pēc tādiem pakalpojumiem, kas ļauj patērētājiem ietaupīt enerģiju, ņemot vērā pastāvīgo cenu pieaugumu, piemēram, siltumenerģijai.

Lattelecom izvēlējās Dr. Neuhaus ar filiāli ITF-EDV Fröschl kā stratēģisko partneri un galveno aprīkojuma piegādātāju visaptverošajam siltuma mērīšanas risinājumam. Ciešā sadarbībā jau kopš 2013. gada vidus Lattelecom un Dr. Neuhaus izstrādājuši gudro mērierīču risinājumu uz gMUC bāzes – šī augstas veiktspējas un stabilā daudzu komunālo pakalpojumu vārteja izceļas arī ar lietošanas elastību un augstā līmenī automatizēta mērierīču datu pārvaldības platformu plašai datu izvērtēšanai.

“Enerģijas efektivitātes mērķu īstenošana ir grūts uzdevums ne tikai valdībām, pašvaldībām un uzņēmumiem, bet arī katrai mājsaimniecībai. Taču tādējādi var ietaupīt resursus, aizsargāt vidi un turklāt arī samazināt enerģijas izmaksas,” uzsver Dr. Neuhaus Telekommunikation GmbH un ITF-EDV Fröschl ģenerāldirektors Tomass Brukbauers (Thomas Bruckbauer). “Mēs ļoti priecājamies, ka mūsu visaptverošais risinājums ir pārliecinājis Lattelecom. Ar mūsu pakalpojumu gMUC un mērierīču datu pārvaldības sistēmu Lattelecom varēs ierīkot siltuma mērītājus un sensorus, kā arī ūdens, elektrības un gāzes skaitītājus vienā ekosistēmā. Līdz ar to Lattelecom varēs izmantot šo atklāto, standartizēto un uz nākotni orientēto platformu vēl inovatīvāku pakalpojumu piedāvāšanai.”

Kā uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis: „Gudrās mērierīces ir nākotne, kas pasaulē jau ieguvušas plašu atzinību dažādās nozarēs, piemēram, medicīnā un tirdzniecībā.  Latvijā tās vēl tikai sāk iegūt popularitāti, un komunālo pakalpojumu joma izvirzās par celmlauzi. Esam gandarīti piedāvāt Latvijas tirgū telemetrijas risinājumu, kas iedzīvotājiem ļaus samazināt komunālo pakalpojumu rēķinus, savukārt pašvaldību kapitālsabiedrībām pārorganizēt biznesa procesus un gudri pārvaldīt savu infrastruktūru.”