RezervesDALAS24.lv

Tehnoloģijas

Kā uzņēmumi izmanto mūsu atkarības

Kā uzņēmumi izmanto mūsu atkarības
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 24.12.2014. 11:01

Internets ir kļuvis par tik neatņemamu mūsu dzīves daļu, ka radušās problēmas, kas saistītas ar atkarību no interneta

 

Zinātnieki atzina šī fenomena eksistenci, kad viņi konstatēja, ka internetam tiek veltīts ļoti daudz laika. Cilvēki meklē informāciju, pārbauda e-pastu un sazinās tērzētavās un sociālajos tīklos. Dažiem internets ir tik nozīmīga dzīves daļa, ka viņi bez tā nevar izdzīvot pat dažas stundas.

 

Ir novērots, ka šādi cilvēki izjūt nemieru, ja kādā brīdī nevar pārbaudīt jaunos ziņojumus, statusam pievienotās atzīmes “Patīk” vai komentārus. Ir pat atsevišķa atkarība no tērzēšanas. Cilvēki ar šo atkarību kļūst nemierīgi un aizkaitināti, ja virtuālajā tērzēšanas telpā nevar pavadīt neierobežotu laiku.

 

Vēl viena atkarība, kas pastāv daudz ilgāk, ir atkarība no iepirkšanās. Ir vairākas “šopaholiķu” grupas. Vieniem ir nepārvarama tieksme iepirkties, otri vēlas iegādāties perfektu produktu, trešie grib parādīt savu statusu, ceturtie medī atlaides un iepērkas izpārdošanās, piektie sirgst ar sava veida “bulīmiju” — viņi kaut ko iegādājas un pēc tam atdot preci atpakaļ. Ir arī šopaholiķi, kas vēlas iegādāties tikai noteiktas krāsas vai noteiktiem mērķiem paredzētus produktus.

 

Uzņēmumi pamanīja, ka cilvēki vēlas sazināties internetā tāpat kā reālajā dzīvē, un sāka izmantot atbilstošas programmas, lai palīdzētu pircējiem tiešsaistē. Programmatūra ļauj veikalu konsultantiem tieši sazināties ar apmeklētājiem, atbildēt uz jautājumiem un laiku pa laikam palīdzēt ar navigāciju vietnē.

 

“Arvien pieaug to pircēju skaits, kas vēlas ātri saņemt atbildes no vietņu un veikalu administratoriem. Šādos gadījumos pat diena ir pārāk ilgi, nemaz nerunājot par vairākām dienām,” saka Uosis Mečkauskas, “Baltimax" vadītājs, kas pārstāv “Redhelper”. “Vidē, kurā dzīves ritms paātrinās un konkurence pieaug, panākumus gūs tikai tie pārdevēji, kuri vislielāko uzmanību velta klientu apkalpošanai, jo pircēji saņem visu, ko vēlas.”

 

Lai gan pārdevēji izmanto sociālos tīklus vai tērzētavas, lai reklamētu preces, atbildētu uz jautājumiem vai potenciālajiem pircējiem sniegtu citu, viņuprāt, svarīgu informāciju, arvien vairāk tiek izmantota īpaša programmatūra. Šāda veida programmas tiek instalētas ne tikai tiešsaistes veikalu, bet arī citu veidu vietnēs.

 

Uzņēmēji izmanto cilvēku vājības. Tālāk ir minēti daži padomi, kas var palīdzēt atpazīt atkarību simptomus un meklēt profesionālu palīdzību.

 

Jums vai jums tuvajam cilvēkam ir tērzēšanas atkarība, ja laikā, kad nav piekļuves datoram, rodas satraukums, tukšuma sajūta, aizkaitināmība, sociālā izolācija; pie datora tiek pavadīts pārāk ilgs laiks; vairs neatliek laika ģimenei un citām aktivitātēm.

 

Iepirkšanās atkarības pazīmes: tēriņi pārsniedz ienākumus; iepirkšanās ir reakcija uz dusmām vai depresiju; iepirkšanās ir veids, kā samazināt vainas apziņu par iepriekšējām iepirkšanās reizēm; iepirkšanās vairs netiek kontrolēta.