RezervesDALAS24.lv

Tehnoloģijas

Eiropa iepazīst "Gudrinieku"

Eiropa iepazīst
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 12.03.2015. 19:12

Piektdien, 13. martā notiks Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) uzņēmumu izstrādāto e-risinājumu izstāde e-prasmju attīstībai. Izstāde pieejama Rīgā, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros notiekošās konferences “eSkills for Jobs 2015” laikā, visas dienas garumā.

 

 Interaktīvajā izstādē "Tools and Solutions for e-Skills Development" piedalīsies vadošie Latvijas IKT nozares uzņēmumi, prezentējot savus izstrādātos e-risinājumus, kas palīdz attīstīt dažādas e-prasmes.

 

Izstādē būs iespēja iepazīties ar 2014. gada IKT balvas "Platīna Pele" finālistu kategorijā "Mobilās lietotnes", kas saņēma arī Eiropas “eSkills for Jobs” speciālbalvu par izcilu digitālo risinājumu izglītībai - mobilo lietotni “Gudrinieks” - tā izstrādāta pēc vadošā informācijas tehnoloģiju uzņēmuma „Tieto Latvia” iniciatīvas.

 

“Gudrinieks” ir izglītojoša bezmaksas aplikācija matemātikas apguvei pirmsskolas vecuma bērniem un pirmo divu klašu skolēniem ar mērķi rosināt bērnu interesi par matemātiku jau no mazotnes. Aplikācijā ietvertie uzdevumi izstrādāti, balstoties uz Valsts izglītības satura centra (VISC) metodiķu ieteikumiem, piedāvājot bērniem iespēju mācīties pazīt un zīmēt ciparus, orientēties telpā, atpazīt ģeometriskās figūras un krāsas, attīstīt loģisko domāšanu, saskaitīt un atņemt, reizināt un dalīt, risināt teksta uzdevumus. Šī ir vienīgā aplikācija latviešu valodā, kas izveidota saskaņā ar Latvijas izglītības programmas vadlīnijām un var tikt izmantota kā mācību palīglīdzeklis matemātikas apgūšanā.

 

Māris Ozoliņš, Tieto Latvia valdes loceklis, komentē: „Aplikācijas izstrādes mērķis bija rosināt bērnos interesi par matemātiku jau no mazotnes un izmantot jēgpilni mobilās ierīces mācību procesā. Ņemot vērā aplikācijas lietotāju skaitu, kā arī atzinīgo novērtējumu gan no bērnu vecāku, gan skolotāju puses, uzskatu, ka šis mērķis ir sasniegts. Kā vadošajam IT nozares uzņēmumam mums ir svarīgi, lai bērni apgūtu matemātiku, jo tā ir pamats IT izglītības iegūšanai.”

 

Aplikācija ir pieejama mobilajās vietnēs Google Play un App Store no 2014. gada janvāra un šajā laikā aplikācijas lejupielāžu skaits ir pārsniedzis 12 000. Šobrīd aplikācija ir pieejama latviešu valodā, bez maksas, kā arī bez reģionāliem ierobežojumiem. Nākotnē, attīstot aplikāciju, ir paredzēta iespēja izveidot citu valodu versijas, kā arī papildināt to ar citu kategoriju uzdevumiem. E-skills for Jobs konference un izstāde ir lieliska iespēja demonstrēt mobilo risinājumu gan Eiropas Komisijas pārstāvjiem, gan nozares asociācijām un industrijas ekspertiem no vairāk kā 30 valstīm.

 

Tāpat izstādē ar saviem sasniegumiem un jaunākajiem risinājumiem IKT jomā iepazīstinās arī tādi Latvijas IKT nozares uzņēmumi kā "Accenture Latvia", SIA "Infinitum 8", AS "Datorzinību centrs", SIA "Baltijas Datoru Akadēmija", “Infogr.am”, “Cisco” un Latvijas Universitāte, “Uzdevumi.lv”, “Microsoft Latvia”, “IT Demo Centre”.


Kā ziņots, "eSkills for Jobs 2015" konference notiks 2015. gada 13. martā Rīgā, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros. Tā pulcēs ap 250 starptautiska mēroga informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares profesionāļu, e-prasmju politikas veidotāju, nozares uzņēmumu un nevalstisko organizāciju pārstāvju, lai diskutētu par e-prasmju nozīmi darba tirgū un IKT lomu globālās ekonomikas attīstībā. Konferences laikā svinīgi tiks atklāta Eiropas Komisijas (EK) informatīvā kampaņa "e-Skills for Jobs 2015".

 

Konference un izstāde tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). Plašāku informāciju par konferences programmu var aplūkot konferences mājaslapā - http://eskillsforjobs.lv/programme/.