RezervesDALAS24.lv

Tehnoloģijas

Piecas tehnoloģiju inovācijas slavenajā Vimbldonas tenisa turnīrā

Piecas tehnoloģiju inovācijas slavenajā Vimbldonas tenisa turnīrā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 09.07.2015. 15:12

IBM un Vimbldonas Visas Anglijas Tenisa klubs (The All England Lawn Tennis Club – AELTC) šajā gadā slavenajās sacensībās ir izstrādājuši īpašu digitālo stratēģiju un ieviesuši virkni inovāciju. 

 

Izmantojot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus mākoņtehnoloģiju, analītiskajā, mobilajā, sociālajā un drošības jomā, IBM un Vimbldona piedāvā visiem faniem pasaulē būt tuvāk prestižajam "Grand Slam" pasākumam. Tas nozīmē pieeju rezultātiem, aktivitātēm vienlaikus visos Vimbldonas 19 kortos un komentāriem tiešsaistē ar jaunās "wimbledon.com" versijas un uzlabotas mobilo aplikāciju pieredzes starpniecību.

 

Jaunā versija ir piemērota jebkurai ierīcei, un sacensību laikā "wimbledon.com" no visas pasaules piesaista 63 miljonus apmeklējumu.

 

Kas ir šīs inovācijas, iespējams, slavenākajā tenisa turnīrā?

 

1. Jaunā "wimbledon.com" versija un mobilās aplikācijas nodrošina faniem visā pasaulē vēl nebijušu pieredzi un klātbūtnes sajūtu. Rezultāti tiešsaistē, kas integrēti video tiešraidē un augšupielādētajos video, infografikas un ekskluzīvi komentāri "IBM Interactive Experience" izstrādātajā jaunajā vietnes versijā ir revolūcija ierasto pasākumu mājas lapu formātā un sniedz unikālu, saistošu pieredzi datora ekrānā, planšetē vai mobilajā telefonā. Aplikācijas, kas nodrošina tūlītēju pieeju rezultātiem, informācijai par spēlētājiem, mača analīzei un video, ir pieejamas "Apple iPhone", "iPad" un "Android" ierīcēm, un tās turpina darboties, arī faniem atslēdzoties no interneta.

 

2. Jaunākā maču statistika un komentāri gandrīz reālajā laikā papildina aktuālos spēles faktus un piedāvā ar tiem saistītus komentārus un vēsturisko kontekstu. Tā Vimbldonas apkalpojošais personāls varēs ātri atrast informāciju un komentārus par interesantiem vai rekordus pārspējušiem spēlētājiem un maču statistiku – piemēram, ātri salīdzināt Endija Mareja otro servju īpatsvaru, kad viņš uzvarēja turnīrā 2013. gadā, ar sniegumu reālajā laikā 2015. gadā.

 

3. Personalizēta spēlētāju vietne. Ar "IBM Bluemix" palīdzību radīta vietne, kas sniedz spēlētājiem personalizētu informāciju par viņu maču grafikiem. Lai paaugstinātu sportistu iesaisti un bagātinātu viņu pieredzi, tenisistiem tiešsaistē pieejama informācija un vēsturiskas ziņas par citiem spēlētājiem, kā arī aktuālā informācija par turnīru.

 

4. Sociālā iesaistīšanās. Izmantojot IBM Klientu pieredzes laboratorijas sociālo mediju analīzi un izpēti, Vimbldonas Sociālās pārvaldes centrs identificēs visietekmīgākās balsis Vimbldonā un tenisā un izcels viņu sociālo komunikāciju, lai panāktu maksimālu efektu.

 

5. Kiberdrošība. Čempionāta laikā IBM atradīs un identificēs tūkstošiem aizdomīgu notikumu un sniegs AELTC vienotu pārskatu par visiem ar drošību saistītajiem notikumiem, kā arī veiks analīzi reālajā laikā, lai ātri identificētu un novērstu potenciālos uzbrukumus. Pirmajos piecos 2015. gada mēnešos salīdzinājumā ar 2014. gada attiecīgo periodu IBM "wimbledon.com" infrastruktūrā novērojis par 94% vairāk ar kiberdrošību saistītu notikumu.

 

IBM 25 gadus (kopš 1990. g.) ir oficiālais informācijas tehnoloģiju un konsultantu pakalpojumu sniedzējs turnīra rīkotājam AELTC.

 

2014. gada čempionāta laikā turnīra vietne piedzīvoja 17,1 miljonu unikālo apmeklējumu un 473 miljoni skatījumu (par 9% vairāk nekā 2013. gadā).

 

IBM ir pasaulē lielākais informācijas tehnoloģiju programmatūras un pakalpojumu uzņēmums ar vairāk nekā 100 gadu pieredzi. Ar pārstāvniecībām vairāk nekā 170 valstīs un vadību Ņujorkā IBM spēj piesaistīt pasaules gaišākos prātus, lai saviem klientiem – uzņēmumiem, valdībām un organizācijām – palīdzētu saglabāt konkurētspēju un atbildēt uz mūsdienu izaicinājumiem.