RezervesDALAS24.lv

Tehnoloģijas

“Triatel” aicina Rīgas skolas pievērst pastiprinātu uzmanību drošai interneta lietošanai

“Triatel” aicina Rīgas skolas pievērst pastiprinātu uzmanību drošai interneta lietošanai
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 28.10.2015. 13:47

Ņemot vērā aktuālo tēmu par bērnu drošību internetā, bezvadu interneta pakalpojumu sniedzējs “Triatel” aicina skolas pievērst lielāku uzmanību bērnu drošībai internetā. Tāpēc uzņēmums ir uzrunājis arī Rīgas skolas, aicinot mācību saturā, pēc skolotāju ieskatiem, izmantot bērnu izglītojošās kampaņas “Esi reindžers!” ietvaros izstrādātos izglītojošos materiālus.

 

Kampaņas ietvaros tika organizēts pētījums, kurā piedalījās 514 respondenti (bērni, kā arī viņu vecāki) no visas Latvijas. Pētījuma dati atklāja satraucošu tendenci – 14,7% respondentu, piedzīvojot nepatīkamu situāciju internetā, to nevienam nestāsta, jo nezina kā šādos gadījumos rīkoties. Tāpēc tehnoloģiju eksperts Kristaps Skutelis un psiholoģe, psihoterapeite Evija Rozenlauka izstrādāja padomus gan bērniem, gan vecākiem, kā arī datora ekrāntapeti – uzskatāmu vizualizāciju, kas lejupielādējama un uzliekama uz datora ekrāna - ar padomiem bērniem.

 

“Jāsaprot, ka drošība ir būtiska it visur - gan skolā un mājās, gan uz ielas, gan internetā. Vēsturiski bērniem no mazotnes māca ceļu satiksmes noteikumus, nekāpt svešu cilvēku mašīnās un citas it kā pašsaprotamas ikdienas lietas. Savukārt mūsdienās, līdz ar tehnoloģiju attīstību, interneta loma bērna personības veidošanā kļuvusi tikpat nozīmīga kā saskarsme reālajā dzīvē. Tāpēc šajā jomā drošības ievērošanu nevar pārvērtēt,” atzīst “Triatel” valdes priekšsēdētājs Viktors Topors.

 

Jau ziņots, ka uzņēmums Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) ir iesniedzis priekšlikumus, aicinot turpmāk mācību saturā pievērst lielāku uzmanību drošas interneta lietošanas zināšanām un prasmēm, kā arī aicina pēc brīvas izvēles izmantot kampaņas “Esi reindžers!” materiālus kā pieaugušajiem, tā bērniem.