RezervesDALAS24.lv

Tehnoloģijas

Divi ceļi, kā uzņēmumi var pieslēgties e-adresei

Divi ceļi, kā uzņēmumi var pieslēgties e-adresei
· 12.11.2019. 22:40

Uzņēmumiem joprojām ir iespēja brīvprātīgi izveidot e-adresi, kas nodrošina mūsdienīgu un drošu saziņu ar valsti. Piedāvājam divus veidus, kādos to var izdarīt, atkarībā no uzņēmuma dokumentu aprites apjoma.

 

Pirmais, zināmākais, ceļš ir, izmantojot portālā Latvija.lv tam paredzētu speciālu formu. Šāds e-adreses izveidošanas veids ir pieejams visiem uzņēmumiem, autentificējoties kā juridiskai personai un pieslēdzoties izvēlētajam uzņēmumam.

 

Otrs ceļš ir racionālāks uzņēmumiem ar lielu dokumentu apriti – pieslēgt e-adresei savu dokumentu vadības sistēmu. Lai izmantotu e-adresi, integrējot to savā uzņēmuma dokumentu vadības sistēmā, ir jāņem vērā e-adreses IS parametri un pārējā e-adreses dokumentācija, kas publicēta VISS portālā.

 

Izveidojot e-adreses kontu, iespējams ar vienu pogas klikšķi aktivizēt iespēju visu saziņu ar valsts un pašvaldību iestādēm turpmāk veikt elektroniski un vienuviet – savā e-adresē. Aktivizējot e-adresi, lietotājs saņems visas tās ziņas no valsts un pašvaldību iestādēm, kuras agrāk tika sūtītas pa pastu uz deklarēto adresi. E-adresi ir izstrādājusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru (VRAA).