RezervesDALAS24.lv

Tūrisms / Viesnīcas / Tūrisms / Viesnīcas

Kuldīga – nozīmīgāko ūdenskritumu pilsēta

Kuldīga – nozīmīgāko ūdenskritumu pilsēta
Foto: Kodarit.lv
KRUSTTEVS.COM · 08.06.2013. 09:50

Kuldīgā ir ļoti daudz krāšņi apskates objekti, tomēr ne viens no tiem nav tik apbrīnojams kā Ventas rumba, kas ir platākais ūdenskritums Eiropā (249m). Interesanti, ka pie Ventas rumbas itin bieži var redzēt zivis, kas “lidinās” virs ūdens. Lai pilnībā izbaudītu šī dabas brīnuma burvību, ieteicams pavadīt nakti viesu namā “Ventas Rumba

 

Interesanti, ka šajā Kurzemes pilsētā ir arī augstākais Latvijas ūdenskritums - “Alekšupītes ūdenskritums”, kas ir 4.5m augsts.

 

Muzeju un mākslas gardēžiem noteikti patiks Kuldīgas novada muzejs, kurā atrodas patiesi interesants kāršu muzejs, tostarp tas ir vienīgais Baltijā. Tajā iespējams aplūkot ļoti plašu kāršu kolekciju no visas pasaules, pie tam šeit ir ļoti demokrātiskas cenas.

 

Savukārt arhitektūras lietpratējiem jāapmeklē Liepājas iela, kas ir bagāta ar 17. - 20. gs. ēkām, tādā veidā izceļot arhitektūras attīstību. Tāpat Kuldīga piedāvā lielisku iespēju “maldīties” pa Riežupes smilšu alām jeb Baltijā garāko pazemes labirintu, kas ir aptuveni 2km garš, tomēr reāli apskatāmi ir 460m.

 

Plašāka informācija par atpūtas iespējām Kuldīgā apskatāma šeit.