RezervesDALAS24.lv

Tūrisms / Viesnīcas / Tūrisms / Viesnīcas

Jēkabpilieši ziemā izvēlas lidot uz siltajām zemēm

Jēkabpilieši ziemā izvēlas lidot uz siltajām zemēm
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 17.11.2015. 12:14

2014.gadā Latvijas iedzīvotāji atpūtas braucienos pa Latviju devās 10,8 miljonu reižu, kas ir par 5,3% mazāk nekā 2013.gadā. Savukārt Jēkabpils iedzīvotāji ceļojuši tik pat aktīvi kā 2013.gadā, liecina “Latvia Tours” Jēkabpils filiāles apkopotie dati par jēkabpiliešu atpūtas ceļojumu tendencēm.

 

“Jēkabpils un tās apkārtnes vietējo tūristu ceļošanas paradumi, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir krietni mainījušies - ja agrāk pārsvarā tika izvēlēti populārākie galamērķi - vasarā Turcija un Grieķija, bet ziemā - Ēģipte, tad ar katru gadu klientu pieprasīto galamērķu klāsts pieaug, jo viņi vēlās jaunus iespaidus. Tendences jūtamas arī attiecībā uz ceļojumu kvalitāti, palielinās pieprasījums pēc ceļojumiem ar lidmašīnu, kā arī tiek izvēlētas augstākas klases viesnīcas un kūrorti,” novērojusi “Latvia Tours” Jēkabpils filiāles vadītāja Vita Kalviša.

 

Kopš 2011.gada, kad ceļojumos ārpus valsts bija devušies 2157 Jēkabpils un tās apkārtnes iedzīvotāju, pieprasījums pēc ārzemju ceļojumiem audzis un pēdējos trīs gados bijis stabils. Ar 2012.gadu vietējie iedzīvotāji sākuši ceļot biežāk, 2012.gadā reģistrēti 3475 ceļojumi. Turpmākajos gados pieprasījums saglabājies stabils – 2013.gadā 3525, bet 2014.gadā 3593 jēkabpilieši devušies atpūtā ārpus Latvijas robežām. Statistikas dati par 2015.gada aizvadītajiem deviņiem mēnešiem liecina, ka arī šogad rādītāji varētu būt līdzīgi. Šobrīd Jēkabpilī iegādāti 2375 atpūtas braucienu.

 

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, kopumā Latvijā vidējais ārvalstu ceļojuma ilgums, salīdzinot ar 2013.gadu, palicis nemainīgs - 6,4 naktis. Arī Jēkabpils iedzīvotāji vidēji izvēlas ceļojumu septiņu diennakšu garumā.

 

SIA “Latvia Tours” Jēkabpils filiāles apgrozījums ik gadu aug, pērn sasniedzot teju 769 tūkstošus eiro, kas ir līdz šim labākais rādītājs pēdējo četru gadu laikā. Prognozējams, ka arī šogad Jēkabpils un tās apkārtnes vietējo tūristu aktivitāte būtiski nemazināsies.